promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Raikkönen mehet a süllyesztőbe?
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A német Bild magazin szerint a Ferrari megkereste a Williamst, hogy engedjék át Bottast már jövőre a pirosakhoz. A Ferrari már korábban kifejtette, hogy ha a jelenlegi finn pilótájuk, Raikkönen nem teljesít, akkor átveheti a helyét Bottas. Az eredeti tervek úgy szóltak, hogy Raikkönen még kap egy évet jövőre, mert a Williams is még egy évig rendelkezik szerződéssel Bottasszal, de a Ferrari már addig ment, hogy pénzt ajánlott a Williamsnek, hogy engedje át a pilótáját.

„Nagyon kár lenne, ha elmenne a csapattól” – nyilatkozta a Williams technikai igazgatója, Pat Symonds. „Nagyon is jól érzi magát nálunk, és fontos része a csapatnak.”

A Bild szerint a Ferrari 4 millió eurót fizetne a Williamsnek, hogy övék lehessen a fiatal finn, de a főnök helyettese, Claire Williams sokkal többet akar. A Williams elvileg 15 millió euróért lenne hajlandó megválni a finn kedvencüktől, amit a Ferrari főnöke, Maurizio Arrivabene azonnal el is utasított.

A német lap azt is kifejti, hogy Bottas előbb vagy utóbb úgyis a Ferrarié lesz, hiszen neki is ez a szíve vágya. Ha esetleg ez így történne, akkor a csapat korábbi pilótája, Nico Hülkenberg tölthetné a pozícióját. Hülkenberg egyébként azért nem esélyes a Ferrari ülésére, mert az olasz csapat minden bizonnyal nem szeretne még egy német pilótát Sebastian Vettel mellé.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás