promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rosberg és Hamilton ismét az élen nyitottak
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Két csapat élt a pilótacsere lehetőségével az első edzésre. A Saubernél Giedo van der Garde vette át Esteban Gutierrez helyét, míg a Williamsszel Valtteri Bottas autójával visszatért a pályára Susie Wolff.

A versenyzőhölgy a két általa jól ismert helyszínen, Silverstone-ban és itt, Hockenheimben kapott beugrási lehetőséget a csapattól, és remélte, hogy ezúttal minden problémamentesen alakul majd számára azt követően, hogy két héttel ezelőtt már néhány perc után a pálya szélére kellett parkolnia autóját egy műszaki hiba miatt.

Talán el tudjuk képzelni, mi futhatott át az agyán, amikor itt szinte azonnal, már az installációs körének felénél lelassult alatta az autó. Wolff váltóhibát jelzett a csapatnak, és a Williams a jelek szerint 1-es fokozatban ragadt, de a pilótahölgy nagyjából 30 km/órás tempóval vissza tudott gurulni a bokszba, ahol a csapat gyorsan kijavította a hibát, amit a Sky Sports által sebtében meginterjúvolt Bottas elmondása szerint egy szenzorhiba okozott. A 31 éves Wolff hamar visszatérhetett a pályára, és végül tisztességes programot teljesített, és 22 kört futva mindössze két tizeddel maradt el FelipeMassa idejétől.

F1 Nemetnagydij 2014

A hasmagasságot szabályozó felfüggesztést ugyan végül mindenki kiszerelte az autójából, de ennek hatása az erőviszonyokban egyelőre nem érződik. A Mercedes folytatta dominanciáját, hiszen a hazai pályán versenyző Nico Rosberg futotta meg a legjobb időt Lewis Hamilton előtt. A német leggyorsabb köre nagyjából 2,5 fél másodperccel maradt el Jenson Button 2012-es első edzésen futott legjobb, 1:16.595-ös körétől, amikor két éve a mezőny legutóbb a pályára látogatott.

A különbségek nem voltak nagyok, a közvetlenül mögöttük végző Fernando Alonso, Daniel Ricciardo és Button sem maradtak le vészesen a két Mercedes mögött.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás