promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brazília 2014 - Neymar játszani akar a döntőben
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Amikor először kora délután az O Globo különkiadásában olvastam a hírt, még gyanakodtam, arra gondolva, kell a szenzáció. Aztán amikor a brazil Sport TV is Neymar visszatérésének a lehetőségét latolgatta, már kezdtem odafigyelni az ügyre, s amikor a mértékadó Goal.com brazil mutációja is kiadta a hírt, már meggyőződtem róla, nem kacsát röptetnek.

„Az álmomnak még nincs vége. Most ugyan megszakadt egy időre, de folytatódni fog. A lehető leghamarabb vissza fogok térni, amikor még szinte senki sem számít rá” – a játékos sejtelmesen így fogalmazott az O Globónak nyilatkozva.


Próbáljunk higgadtan mérlegelni. Az is napvilágot látott már, Neymar közvetlenül a kolumbiai Zuniga brutális belépője után nem érezte a lábát, csapattársa, Marcelo azért hívta olyan kétségbeesetten az orvost. Az első hírek még csigolyatörésről számoltak be, valószínűbb azonban, hogy csak elrepedt a futballista harmadik csigolyája. Nyilván így is komoly fájdalmai vannak, s kockázatot rejt, ha újra megrúgnák, vagy ha csak ráesne a hátára, de tud mozogni.
Szombaton helikopter szállította Terosopólisból, a brazil válogatott edzőtáborából az otthonába, Sao Paulóba, de hamarosan visszatérhet a társaihoz. Valószínűleg a jelenléte is sokat jelent, de már akkor felmerülhetett annak a lehetősége, hogy a döntőben ismét játszik.

René van de Kerkhof az 1978-as döntőben törött csuklóval játszott
Az 1978-as finálét René van de Kerkhof végtére törött csuklóval játszotta végig, ne zárjuk ki annak a lehetőségét, hogy Neymar is ott lesz a pályán.
Persze csak akkor, ha Brazília kedden nélküle legyőzi Németországot.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás