promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: ki volt Poirot egyetlen szerelme? Benne van a könyvekben is, a rajongók mégsem tudják
Borítókép:  Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 kérdés Hercule Poirot-ról, még a legnagyobb rajongók is elbukhatnak ezeken a kérdéseken.

Új kvízünkben ismét egy világhírű nyomozót hoztunk nektek, mégpedig Agatha Christie mesterdetektívét, Hercule Poirot-t. Olvasóink annyira szerették a napokban publikált Columbo-s kvízünket, hogy úgy döntöttünk, előhúzunk egy másik ismert karaktert a krimik világából, így esett most a választás Poirot-ra, akit korábban számos színész formált már meg a mozgóképen, de a rajongók szerint David Suchet-nél jobb soha nem lesz.

Hercule Poirot karakteréről minden rajongó tudja, hogy belga, hogy hűséges társa és barátja Arthur Hastings kapitány, és hogy melyik volt az első történet, amiben először színre lépett, viszont ha azt kérdeznénk, hogy ki volt a nyomozó egyetlen szereleme, akkor sokan már bajban lennének.

Merthogy valójában ez a bizonyos hölgy nem is volt Poirot-nak a szerelme - legalábbis nem alkottak egy párt -, Agatha Christie valahogy sosem érezte fontosnak, hogy a detektívnek adjon egy külön románc szálat a történeteiben, mégis ez a bizonyos hölgy állt ebből a szempontból a legközelebb a szívéhez, azonban a nő kissé lenézte a rang nélküli Poirot-t, így aztán nem is alakult ki közöttük komolyabb érzelmi kapcsolat.

Ez a női karakter számos Agatha Christie-történetben vissza-visszatér, először A titokzatos négyes-ben bukkant fel, majd később olyan novellákban is szerepelt, mint a Cerberus foglyul ejtése, és A kettős bűnjel.

Mivel vele kapcsolatban is van kérdés az alábbi kvízben, szándékosan nem írtuk ki a nevét, de akik nagyon jól ismerik Poirot történeteit, azokon biztos nem fog kifogni ez a kérdés sem.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás