promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Világraszólóan nehéz kvíz: 10/5 már bajnoki címet ér

Világraszólóan nehéz kvíz: 10/5 már bajnoki címet ér

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions

10 izzasztóan nehéz kérdés a hét utolsó napjára.

Az egész ország focilázban ég az EB miatt. Vasárnap este ismét a magyar válogatottnak szurkolhatunk, ugyanis Skócia ellen lépünk pályára, és most fog eldőlni, hogy végül bejutunk-e a nyolcaddöntőbe vagy sem.

Persze nem csak az Európa-bajnokságra jutottunk már ki, Magyarország többször is részt vett a világbajnokságokon is. Az első foci VB-t 1930-ban tartották Uruguay-ban, amelyen 13 nemzet vett részt. Eleinte úgy tűnt, hogy egyetlen európai csapat sem fog részt venni a tornán, de a FIFA akkori elnöke, Jules Rimet rávette Belgiumot, Franciaországot, Romániát és Jugoszláviát, hogy küldjenek csapatot.

Magyarország két alkalommal is bejutott a világbajnokság döntőjébe: 1939-ban második helyen zártunk, a döntőben 4:2-re kikaptunk az olaszoktól; 1954-ben pedig szintén ezüstéremmel távoztunk, miután 3:2-re kikaptunk az NSZK-tól.

Most a világbajnokságokról készítettünk egy kvízt, amit bárki kitölthet, aki úgy érzi, jól emlékszik még a VB-eredményekre. A kvíz kitöltése csupán 2 percet vesz igénybe, tehát akár az esti Magyarország-Skócia mérkőzés szünetében, kényelmesen is neki tudunk vágni.

Kvízre fel!