promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szuperelmés magyarok kvíze: 10/5 az átlag, nehéz 6 pontot elérni
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyar városokkal kapcsolatos kvíz, de nem lesz egyszerű.

Az emberek egy része azt hiszi, hogy ha egy magyar városnak mondjuk S vagy B betűvel kezdődik a neve, akkor latinul csak olyan megfelelője lehet, ami ugyanilyen betűvel kezdődik. Pedig ez nem igaz, például Tatának latinul Dotis a neve. Most pont ezt fogjuk próbára tenni, hogy vajon ismeritek-e a magyarok városok latin neveit.

Érdekesség, hogy a városaink közül több is valamilyen szinten vagy formában megőrizte a latin nevét. Szombathelyen például minden évben megrendezik a Savaria Karnevált, de ugyanitt létezik egy filmfesztivál is, ami ugyancsak ezt a nevet viseli. A soproni Líceumban pedig régi hagyomány, hogy a felsőbb évfolyamok iskolai futballcsapatai a Scarbantia Kupán mérik össze tehetségüket.

Mi most összeválogattunk 10 magyar várost, aminek a latin neveit keressük. Pontosabban látni fogtok 10 latin nevet, és meg kell mondanotok, hogy melyik magyar városról van szó.

A feladat nem lesz könnyű, persze lehet, hogy az alábbi települések közül hallottál 2-ről vagy 3-ról, de hogy mind a 10-et fejből tudnád, az teljes mértékben kizárt. Ettől függetlenül nem lehetetlen jobb eredményt elérni, de ehhez nagyon kell koncentrálni.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás