promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brilliánselméjű magyarok kvíze: behúz a csőbe ez az igaz vagy hamis tudásteszt?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rendhagyó kvíz, tele igaz vagy hamis állításokkal.

Mostanában egyre többször raktunk bele igaz vagy hamis állításokat az ezen a napon történt-jellegű kvízeinkbe. Az elmúlt pár napban már nem csak egy-egy, hanem kvízenként 3 ilyen állítással színesítettük a tudástesztet, de közben mindig eljátszottunk a gondolattal, hogy kellene egy olyan kvízt is csinálni, amiben kizárólag igaz vagy hamis állítások vannak. Most eljött az a nap.

10 igaz vagy hamis állítást fogtok látni ebben a kvízben, és mindegyiknek köze van január 24-éhez.

Miközben készítettük ezt a kvízt észrevettünk egy nagyon izgalmas érdekességet, amit most meg is osztunk veletek:

1458. január 24-én koronázták magyar királlyá Hunyadi Mátyást, majd napra pontosan, kereken 500 évvel később, 1958. január 24-én a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága módosította korábbi döntését, és Rákosi Mátyást meghatározatlan időre száműzték. Milyen érdekes nem igaz, hogy ezen a napon egy Mátyást megkoronáztak, egy másikat pedig fél évezreddel később "trónfosztásra" ítéltek.

Ezzel egyébként máris egy kis segítséget nyújtottunk az alábbi kvízhez, ami igen csak nehéz lesz. De ha odafigyeltek az igaz vagy hamis állításokkal kapcsolatos egyetlen, de fontos szabályára, akkor biztos jó eredmény fogtok elérni:

figyeljetek a legapróbb részletekre is, hiszen jól tudjuk, hogy az ördög a részletekben rejlik.

Fontos még, hogy egyes állítások után vannak magyarázatok a helyes válaszhoz; ezeket majd manuálisan kell tovább léptetnetek!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás