promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyosan nehéz januári kvíz: 3 pontnál többre senki sem képes, csak a szuperzsenik
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Izzasztóan nehéz év eleji kvíz.

Azt alaposan belénk verték a földrajz órákon, hogy hány vármegye van Magyarországon, és hogy melyiknek mi a megyeszékhelye, de azt már senki se tudná megmondani, hogy melyikük területe a nagyobb. A térképre sem lehet minden rábízni, mert könnyen megtévesztheti a szemünket; a legkisebbnek tűnő vármegye megeshet, hogy nem is a legkisebb, és mégsem Pest megye a legnagyobb, hanem van egy tőle sokkal nagyobb vármegyénk is a térképen. Minden megeshet, és most minden ki is derül.

A tudástesztben, ami kicsit tippelgetős játék is lesz egyben, ezekre keressük a választ, nektek pedig kis gondolkodás után rá kell jönnötök, hogy mi a helyes megfejtés.

Térképes segítséget nem használhattok, csupán a saját tudásotokra számíthattok ebben a játékban, és így első hallásra akár úgy is tűnhet, hogy simán megeshet, hogy akár nulla pontos játékosaink is lesznek majd a kvíz kitöltése után. Nem olyan egyszerű így mindenfajta segítség nélkül eldönteni a vármegyék nagyságának kérdését. De tegyetek egy próbát. nézzétek meg, hogy mennyire sikerül.

Még az is lehet, hogy a végén óriási meglepetés ér titeket, hogy mennyire képben vagytok ezeket illetően.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás