promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: nagy francia földrajzi kvíz, a magyarokon azonnal kifog mind a 10 kérdés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 kérdés francia földrajzból, vajon hányat találsz majd el?

Kvíz következik, 10 kérdés Franciaországról.

Franciaország, hivatalosan a Francia Köztársaság, Európa egyik legfontosabb országa, amely gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik. Területileg 551 695 négyzetkilométeren terül el, ezzel Európa harmadik legnagyobb országa. Az ország északon Belgiummal és Luxemburggal, keleten Németországgal, Svájccal és Olaszországgal, délen pedig Spanyolországgal és Andorrával, nyugaton az Atlanti-óceánnal határos. 

A francia táj változatos: az Alpok és a Pireneusok hegységei, a Loire, a Rhône és a Dordogne folyók völgyei, valamint az ívelt Atlanti-óceáni partvidék jellegzetesek. Az ország jelentős mezőgazdasági területekkel is rendelkezik, különösen a Burgundia, a Loire-völgy és a Champagne régiókban, amelyek világhírű borokat és élelmiszereket termelnek.

A francia kultúra mélyen gyökerezik az ország történelmében. Franciaország hozzájárulása a világirodalomhoz, a művészetekhez, a tudományhoz és a filozófiához vitathatatlan. Olyan híres alakok származnak innen, mint Victor Hugo, Claude Monet, Marie Curie és René Descartes.

Ám most földrajzi játék következik.

De vajon tudod-e, hogy mi a francia régiók székhelyei, a leghíresebb francia városok?

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás