promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Anyagias kvíz: zöldhason csúszol el a kérdéseken, 5 jó válasz talán összejön
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 nehéz kérdés a pénzzel kapcsolatban.

Az emberben benne van egy természetes kalandvágy, ami hajtja, hogy esetleg megnézze, milyen más országokban az élet, mennyivel különböznek Magyarországtól egyes helyek. Akár a látnivalók, akár az ételek, italok, emberek adják az igazi különbségeket, mindig jobb, ha mindenre felkészülünk utazás előtt - az egyik legfontosabb, hogy tudjuk, milyen az adott ország pénzneme, mivel tudunk ott fizetni.

Amikor külföldön van az ember, kicsit furcsán érezzük magunkat az ottani boltokban, hiszen a legtöbb esetben teljesen más arányaiban az a pénz, amit elkérnek mondjuk 1 kg kenyérért. Hajlamosak vagyunk ilyenkor azt hinni egy kisebb összeg láttán, hogy biztos jóval olcsóbb az adott termék, de aztán eszünkbe jut, hogy ét kéne számolni, és akkor jön csak az igazi sokk, hogy valójában mennyibe is kerül forintban - ezért is jó tudni az adott ország pénznemét.

Alábbi kvízünkben összeszedtünk pár országot és pénznemet, így most bárki próbára teheti a tájékozottságát mindössze 10 izgalmas kérdéssel - már csak az a kérdés, hogy vajon ki elég bátor hozzá?

Nem kell világjárónak lenni egy 10/10-hez, de azért nem árt.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás