promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
December legnehezebb kvíze: 10/2 tuti menni fog, de 3 jó válaszra már kevesen képesek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ideje megmutatni ezen a kvízen, hogy mit tudunk!

A magyar nyelv folyamatosan átalakul, fejlődik, hiszen ahogy változnak az emberek és az idők, úgy változnak a kommunikációs igények is, és ennek az első lépcsőfoka az, hogy új szavak, kifejezések jelennek meg. Ezek az esetek többségében kívülről érkeznek, vagyis idegen eredetűek, amiket átveszünk, majd úgy formálunk, ahogy csak szeretnénk – megesik, hogy mire végzünk vele, már szinte teljesen felismerhetetlen lesz.

Az idegen szavak természetes jelleggel épülnek be a hétköznapjainkba és a nyelvünkbe még úgy is, hogy sokan egyáltalán nincsenek tisztában a jelentésükkel. Sokszor csak halljuk őket, és a szövegkörnyezet alapján kitaláljuk, hogy vajon mit takarhatnak, aztán mi is elkezdjük a legjobb tudásunk szerint használni őket – bár elég kellemetlen tud lenni, ha valamit félreértelmezünk, és onnantól kezdve rosszul épül bele a kommunikációnkba.

Már csak az a kérdés, hogy vajon meg tudod mondani, hogy mit jelent a kvízünkben szereplő 10 idegen szó?

A december legnehezebb kvízében nemcsak tesztelhetjük vele a tudásunkat, hanem még tanulhatunk is – sőt, még a végén lehet, hogy egészen új szavakkal gazdagodik a szókincsünk, szóval mindenképp érdemes adni neki egy esélyt.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás