promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghökkentő kvíz: senki sem tudja a jó választ, te is tévedésben éltél mostanáig
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 egyszerűnek tűnő kérdés, aminél meghökkentő a jó válasz.

Újra beléptünk az adventi időszakba, vasárnap este meggyújtottuk az első gyertyát a koszorún, illetve az asztaldíszen, vagyis hivatalosan is elindult a visszaszámlálás karácsonyig. Hihetetlen, de kevesebb mint három hét, és máris itt a Szenteste. Az Adventtel kapcsolatban egyébként nagyon sok tévedés él az emberekben, ez pedig azért lehetséges, mert egyszer valakitől rosszul hallották a dolgokat, aztán ők is azt adták tovább; éppen ezért mi most hoztunk nektek néhány meghökkentő tényt az Adventről, illetve alább lesz egy látszólag egyszerűnek tűnő kvíz, azonban a helyes válaszok nagyon meg fognak lepni titeket.

Azt például tudtátok, hogy az első adventi koszorút ki készítette és mikor?

Valójában ez még nem is volt igazi koszorú, sokkal inkább nevezhető az adventi koszorúk ősének. Ezt 1839-ben készítette egy Johann H. Wichern nevezetű németalföldi evangélikus lelkész, aki egy örökzölddel díszített szekérkeréken 24 gyertyát helyezett el, melyek közül minden nap eggyel többet gyújtott meg karácsonyig.

Meghökkentő, nem igaz? Na, de azt tudjátok-e, hogy az adventi koszorún mit is jelentenek a gyertyák? Mert bizony ezeknek is külön-külön jelentésük van. A legtöbb ember még sincs ezzel tisztában, csak felrakja az asztalra a koszorút - mert ez a szokás ugyebár -, de igazából nem is tudják, hogy mit is szimbolizálnak a gyertyák, miért gyújtjuk meg; meg egyáltalán mit jelent maga az Advent szó.

Hát ezt a tudást is tesztelheted majd az alábbi kvízben, de előtte azért elmondjuk, mit is jelentnek a gyertyák:

Az első a hit gyertyája, Ádámot és Évát jelképezi, hiszen a bűneset után nekik ígérte meg Isten először, hogy elküldi a Megváltót;
A második a remény gyertyája, amely a zsidó népet jelképezi, akik évezredeken keresztül várták a Messiást;
A harmadik, a rózsaszín gyertya Szűz Máriáé, és azé az örömé, hogy a Fiú a földre jött;
A negyedik Keresztelő Szent Jánosé, aki utat készített Jézusnak az emberek szívében, ez a szeretet gyertyája.

Ha figyelmesen végig olvastátok ezt a kis felvezetőt, akkor a 10 kérdésből 5-re már biztosan jó választ tudtok majd adni.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás