promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szabályos kvíz: mindegyiket tudnod kéne, ha jársz-kelsz az utcán, sokan mégsem tudnak 5 jó válasznál többet elérni
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha utcára mész, tudnod kellene ezeket.

Sokan azt hiszik, hogy csak azoknak kell tisztában lennie a közlekedés szabályaival, akiknek jogosítványuk van. Ez súlyos tévedés. Annak is tisztában kell lennie a legtöbb KRESZ-tábla jelentésével, aki még életében nem ült autóban a kormány elé.

De a jogsibirtokosokat sem kell ám félteni. Egyesek úgy vannak a KRESZ-szel, hogy csak addig kell megjegyezni, amíg át nem mész a vizsgán. Aztán mikor már a kezükben tartják a jogosítványukat, gondolják, úgyis ismerik a legfontosabb szabályokat, nyugodtan beülhetnek az autóba és nekivághatnak a forgalomnak. Vannak olyanok is, akik az évek során elfelejtenek bizonyos szabályokat a közlekedéssel kapcsolatban, mert nem olyan helyen laknak, ahol mondjuk minden napos, hogy el kell engedni egy villamost, vagy egy szirénázó mentőautót.

Olyan is akad, akinek a vezetéstechnikájával nincsen semmi probléma, de azt már nem tudja, hogy egy kereszteződésben kinek van elsőbbsége, ha van mondjuk egy gyalogos, egy motorkerékpáros, egy kerékpáros, és egy munkagép az adott szituációban.

Most te is tesztelheted magadat és a tudásodat, hogy vajon mennyire jól emlékszel a KRESZ-re. Az alábbi kvízben mindössze 10 kérdésre kell jól válaszolnod. Az alábbi tudástesztben 10 közlekedési táblát látsz majd, és meg kell mondani, hogy mit jelent. Vigyázz, mert vannak benne beugratósok is, szóval alaposan gondold át a válaszodat!

Hogy ki hogy vezeti az autóját, az most itt egyáltalán nem számít; most csak az számít, hogy ki mennyire ismeri a KRESZ szigorú szabályait és a táblákat.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás