promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Agybezsongítóan nehéz kvíz: 10/5 helyes válasszal a csúcsok csúcsán vagy
Borítókép:  Profimédia/illusztráció
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Dunántúlon vagy a Tiszántúlon található-e ez a 10 magyar település?

Hol találhatók ezek a települések?

Új földrajzi kvízünkben kideríthetitek, hogy vajon térkép nélkül ismeritek-e a 10 híresebb magyar település pontos elhelyezkedését. Ezúttal a Tiszántúl és a Dunántúl kerül fókuszba, és választanotok kell e két régió közül a játék során. Elsőre talán könnyűnek tűnik, de vajon sikerül majd térkép nélkül? Egyáltalán el tudjátok, helyezni pontosan a Tiszántúlt?

De mi is pontosan tartozik a Tiszántúlhoz?

A Tiszántúl jelenleg Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megye teljes területét, valamint Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanád megyék keleti részét foglalja magába. Bács-Kiskun megyéből egy település is ide tartozik, tehát fontos megérteni, mit jelent a Tiszántúl.

A Dunántúlt könnyebb meghatározni, mivel a Duna szinte egyenesen áthalad az országon, és a régió határai ezt a vonalat követik. Közép-Dunántúl, Dél-Dunántúl és Nyugat-Dunántúl alkotják.

Ezen az információ alapján már elindulhattok a játékban, és könnyedén megszerezhetitek az elején kitűzött 10 pontot. Minden kérdés után mindig láthatjátok a helyes választ, ami pedig érdekesség, hiszen láthatjátok, hogy mely kérdések mentek jól a játékosoknak, és melyek rosszabbul.

Készen álltok a kvízre?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás