promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Agykápráztatóan nehéz kvíz: 10/7-es eredménnyel már bátran benne lehetsz a csúcsrangsorban
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon ezek a fura szavak rajtak is kifognak? Pedig használjuk őket, még ha ritkán is, sokan még sem ismerik ezeket Magyarországon.

Új kvízünkben szavakat hozunk majd nektek, teszünk majd elétek olyan kifejezéseket, amelyek igazából nem mindig fordulnak elő a magyar nyelvben. Ritkán lépnek elő, de akkor lehet, hogy illik tudni a jelentésüket. De legalábbis a beszélgetőpartnereitek tuti, hogy ezt gondolnák. Pedig nem biztos. Ezek a szavak idegenből jöttek a magyarba, általában a latinból, a görögből vagy éppen a németből lépnek elénk, valamiért felkapták őket egyszer, és azóta így benne vannak nagyon sok magyar szókészletébe.

Hogy ne legyen ebből kellemetlenség, szótanulós kvízt hoztunk nektek, amelye egy kicsit segít majd eligazodni a mindennapok szóútvesztőiben.

A legtöbben megeshet, hogy olyan profik lesznek, hogy bizony 20 másodperc alatt átgázolnak majd a játékon, de lehet, hogy nagyon sokan megállnak majd a kérdéseknél egy kicsit töprengeni. A lényeg úgy is a tanulás, hogy minél több új szót tanuljatok, az, hogy ki hány pontot ér el, csak egy egyéni fokmérő, merthogy mindig van hová tökéletesíteni a tudásunkat.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás