promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: hol vannak ezek a hazai városok? Képes vagy térkép nélkül egy 5/10-re?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Aki jól ismeri Magyarországot, annak könnyedén össze fog jönni a 10/10.

Magyarország egy csodálatos ország, ami tele van gyönyörű városokkal, akármerre is járunk. Mindig jó érzés felfedezni a hazánkat, ráadásul szinte bármerre is visz minket az út, az biztos, hogy egy olyan helyen kötünk ki, ahol boldogan gyönyörködhetünk a mindenségben – joggal lehetünk büszkék erre, a külföldieknek is egyből leesik az álluk, ha meglátják, milyen fantasztikus tájak vannak nálunk.

Iskolában földrajz órán nem mindig figyeltünk oda, pedig érdemes lett volna, hiszen nagyon jó tájékozottnak lenni, főleg, ha Magyarországról van szó. Azzal persze mindenki tisztában van, hogy van két nagy folyónk, a Duna és a Tisza, amik összesen három egységre bontják hazánkat: a Dunántúlra, a Tiszántúlra, illetve a Duna-Tisza közére – na de vajon mennyire ismerjük ezeket a helyeket?

Kvízünkkel most bárki tesztelheti a földrajz tudását, ugyanis az a feladat, hogy meg kell mondani az adott városról, hogy a Dunántúl, Tiszántúl vagy a Duna-Tisza köze városai közé tartozik.

A legtöbb helyen már valószínűleg mindenki járt legalább egyszer az életében, így ha minden jól megy, akkor nem lesz nehéz remek eredményt elérni ezen az izgalmas, 10 kérdésből álló kis kvízen:

Tetszett a kvíz? Akkor ezeket is ajánljuk:

Sok sikert!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás