promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Észberregtetően nehéz kvíz: melyik országban található ez a 10 város? A legjobbak tudják, vagy kitalálják
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon melyik országokban találhatók ezek a városok?

Európa egy nagy egész, de ezen belül is találhatók kis részek, amelyeket összeköt valamennyire a történelem vagy éppen a kultúra, és valamilyen okból fogva a sorsuk egybefügg már évszázadok óta. Ilyen kis egység például a Balti államok társasága, ilyen lehet például a Balkán vagy Kelet-Európa. Új kvízünkben az északi államokat vesszük egy pöppet górcső alá, jönnek a Skandináv államok, jön a Skandinávia, és hogy a kvíz sokkal nehezebb legyen, mi most a tágabb megközelítést alkalmazzuk.

Tehát a kvízben Svédország, Norvégia és Dánia mellett feltűnnek majd Finnország, a Feröer és Izland városai is. 10 város nevét fogjátok majd látni, és nagyon egyszerű lesz a feladatotok, ki kell találnotok, hogy melyik országban találhatók. Első blikkre könnyűnek tűnhet, merthogy megvan minden országnak a maga kis könnyen felismerhető szavajárása, amely alapján a városok is hamar lebuktathatók?

Meglátjuk, a tudásteszt alapján majd eldől, hogy mi az igazság. Az egyes kérdések mellett persze majd láthatjátok azt is, hogy a többieknek hogy sikerült választ adniuk, hol hibáztak nagyot, melyik kérdés vitte el leginkább a töltögetőket.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás