promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Országjáró kvíz: falu vagy város ez a 10 település?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha kened-vágod a településeinket, akkor ez a te kvízed.

Magyarország telis-tele van érdekes nevű településekkel. Ezek közül sokat át is kellett nevezni az évtizedek során, például lassan 100 éve annak, hogy hazánk legpervezebb nevű települése örökre eltűnt a térképről, és ma már egy abszolút más néven ismeri mindenki.

Nagyon sok olyan település van, amiről nehezen lehet eldönteni, hogy falu vagy város. Amiről azt gondolnánk, hogy falu, meglepő módon város, de ugyanez igaz lehet fordítva is. Ha csak a nevekből ítéljük meg őket, akkor érhetnek minket meglepetések.

Erre építettük fel a mostani kvízünket is, fogtok látni 10 településnevet, nektek pedig el kell döntenetek róla, hogy az falu vagy város.

Miután megadjátok a választ, minden kérdésnél fel fog jönni egy kis rublika, amiben eláruljuk, hogy az adott település pontosan hol található; ez jó, illetve rossz válasz megadása esetén is meg fog jelenni.

Ha igazi országjárónak vagy földrajz zseninek tartod magad, akkor ezt a kvízt neked találtuk ki, mindenesetre rajtad is könnyen kifoghatnak ezek a kérdések. Bár csak 2 válaszlehetőség közül kell kiválasztani a jót, csak akkor tudod 100 százalékosra megmondani, ha arrafelé laksz, ahol a 10 település egyike is található.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás