promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: minden magyar azt hiszi tudja, aztán nagyot koppan, ha megkérdezik tőle - te vajon eljutsz legalább 10/4-ig?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy igazi magyaros kvíz, amin a magyarok zöme elbukik.

Naponta használjuk őket, valaki a fogához veri, míg mások két marékkal szórják. A magyar pénzt, a forintot mindannyian jól ismerjük, és mégsem. Hiszen az már több kvízműsorban is bebizonyosodott, hogy ha megkérdezik valakitől, hogy ki van mondjuk az 500 forintos bankjegyen, akkor a többség nem tudja rá a helyes választ.

Hiába fordul meg nap, mint nap a kezünkben, nem biztos, hogy rögtön tudnánk, melyik bankjegyen látható Mátyás király vagy Széchenyi István arcképe, vagy azt, hogy mi van a 20 ezer forintos hátoldalán.

Éppen erre építettük fel ezt a kvízünket is, amiben arra vagyunk kíváncsiak, hogy ti mennyire ismeritek a magyar forintot. Mielőtt rátérnénk a 10 kérdésre, jöjjön egy 15 éves történet, amit érdemes elolvasni, különben biztos nem lesz meg a 10/10.

2008-ban egy 17 éves fiúnak 108 ezer forintot kellett volna fizetnie egy idős férfinek, akitől három birkát vásárolt Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Az összeget két 54 ezer forintos bankjeggyel fizette ki, a becsapott férfinek nem is tűnt fel, hogy hamis a pénz, csak akkor, amikor fel akarta azt váltani a postán.

A hamisított bankjegyek megegyeztek a 20 ezer forintosokkal, csak az összeget írták át rajtuk.

A rendőrség a csalónál házkutatást tartott, ahol további 23 darabot találtak a nemlétező címletű bankjegyből, valamennyit egyező sorozatszámmal. A fiú azzal védekezett, hogy ő maga is egy szeméttelepen találta az 54 ezres hamisítványokat.

Ezek után jöhet a kvíz!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás