promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: felismered a magyar filmeket egyetlen képkockáról? Sokan azt sem tudják, milyen filmek ezek
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Magyar Film Napján jöjjön egy hazai alkotásokról szóló kvíz!

Idén már 122. évfordulóját ünnepeljük annak, hogy bemutatták az első megrendezett, dramatizált jeleneteket tartalmazó mozgóképet, A táncz című ismeretterjesztő filmet. A Nemzeti Filmintézet kezdeményezésére ezért minden évben április 30-án a magyar filmet ünnepeljük, amelyhez évről évre egyre többen csatlakoznak, ennek köszönhetően országszerte több napon át nézhetünk magyar filmeket a televíziók, a streaming szolgáltatók és a mozik kínálatában is. - 

Az első magyar film, A táncz az Uránia Tudományos Színház egyik előadásának mozgóképes illusztrációjaként született. Sajnos maga a mozgókép nem maradt fent, egyedül néhány felvételképet tudtak archiválni, amik megjelentek a korabeli sajtóban, valamint azok az állófotók, amikből képeslap-sorozatot is nyomtattak.

A táncz-ot Pekár Gyula ötlete alapján, Zsitkovszky Béla által forgatott huszonnégy 1-2 perces kinematogramot (maga a kinematográf a Lumière-fivérek találmánya volt, ami egyszerre volt alkalmas mozgókép rögzítésére és vetítésére).

A magyar film napját 2018 óta ünnepeljük április 30-án, éppen ezért most egy olyan kvízt hoztuk nektek, ami ugyancsak ehhez kapcsolódik. A feladat az lesz, hogy fel kell ismerni a hazai alkotásokat egyetlen képkockából. 10 képet fogtok látni, nektek pedig 3-3 válaszlehetőség közül kell megtippelnetek, hogy melyik filmből származik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás