promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: mit jelent az a magyar szólás, hogy láttam én már karón varjút? Sok magyar azonnal eltéveszti a választ
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 magyar szólás és érdekes kifejezés következik ebben a kvízben.

A magyar nyelv telítve van rendkívül fifikás, gyönyörű és persze nagyszerűen csengő szólásokkal, amelyeket szinte minden nap használunk bizonyos szituációkban, hogy színesítsék a nyelvünket, adjanak egy kis zamatot a mondandónkhoz. És megesik simán, hogy ezek között is vannak olyanok jó nagy számmal, amelyek annyira beleégtek a mindennapi használatba, hogy szinte bármely beszélgetésben előkerülhetnek, már olyanok, mintha csak simán szavak vagy kifejezések lennének, nem is szólások vagy közmondások, illetve okos kifejezések. Többször használjuk őket, mert annyira jól illeszkednek a mondandónkhoz, és segítenek megértetni mit is akarunk, így tehát óriási szolgálatot tesznek nekünk a mindennapokban.

Ám meglehetősen sok alkalommal megesik az is, hogy bizony rosszul használjuk ezeket. Igazán fura érzés jelentkezik az emberben, amikor meghallja a számára eddig kicsit másképp értelmezett szólást, egy egész másmilyen beszédhelyzetben. Előjön a meg nem értés, amely átjárja majd a testünket, és kicsit felhúzzuk majd a szemöldökünket is.

Most próbára teszünk titeket egy érdekes kérdésekkel jelenetkező kvízben, hogy tudjátok-e a helyes jelentését a játékban szereplő magyar szólásoknak, amelyek bizony ott vannak velünk a mindennapokban, és persze nagyon sokszor fordulnak elő egyes szituációkban, de lehet, hogy beletörik a bicskánk.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás