promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Alaposan visszaesik a hőmérséklet, eddig tart a jó idő

Alaposan visszaesik a hőmérséklet, eddig tart a jó idő

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Élvezzük ki az utolsó nyárias napot, mert a hétvégi hidegfront végleg véget vet a jó időnek.

Pénteken még az ország nagy részén nyáriasan meleg idő lesz, de az északnyugati, északi határvidéket már eléri az a hidegfront, ami az előttünk álló napok időjárását meghatározza, és ami alaposan visszaveszi majd a hőmérsékletet. Eddig tartott tehát a jó idő, a hétvégén érkezik a lehűlés, vasárnap már csak 16-17 fokos nappali csúcshőmérséklettel kell számolni, és a hosszútávú előrejelzések szerint ezek az értékek már csak egyre kevesebbek lesznek.

A hétvégén érkező hidegfront miatt a csapadékhajlam is nőni fog, pénteken északnyugaton fordulhat elő némi eső, aztán a hidegfront érkezésével már egyre több helyen fog eleredni, elsősorban a Tiszántúlon várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a következő napokra is riasztásokat adott ki. A péntek éjfélig érvényben lévő veszélyjelzés szerint pénteken a déli óráktól a Dunántúl északnyugati felén előfordulhat néhány zivatar, melyekhez átmeneti szélerősödés, intenzív csapadék és apró szemű jég társulhat.

Az országos időjárás-előrejelzés szerint csütörtök éjszaka gyengén felhős vagy derült lesz az ég, majd éjfél után vastagabb felhősávok érkeznek északnyugat, észak felől. A hajnali órákban az északnyugati tájakon gyenge eső előfordulhat. A déli, délnyugati szél nagy területen lesz erős, főleg az Észak-Dunántúlon és a hegyvidéki tájakon viharos széllökések is lehetnek. A hajnali órákra veszít erejéből a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 19 fok között várható.

Pénteken az ország legnagyobb részén napos idő várható kevés felhővel csapadék nélkül. Ugyanakkor a Dunántúl északnyugati részein és az északi határ mentén több lesz a felhő, és ott elszórtan eső, zápor, északnyugaton néhol zivatar is előfordulhat. A délnyugati, déli szél az utóbbi országrészek kivételével élénk, olykor erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 25 és 31 fok között várható, de az északnyugati, északi határ mentén csak 19, 24 fok lesz.