promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Felborul az időjárás Magyarországon, nagy különbségek lesznek - részletes időjárás-előrejelzés

Felborul az időjárás Magyarországon, nagy különbségek lesznek - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

Ilyen időjárási változásra lehet majd számítani, hidegfront is jön.

Ezen a héten minden az árvízről és az árvízi védekezésről szól hazánkban, rengeteg felvétel, fotó és videó érkezik az ország különböző részeiből, ahol meg keleltt erősíteni a gátakat vagy éppen homokzsákokból kellett védelmi rendszerek építeni a Duna és a lakott területek közé. Esztergomnál már tetőzik a Duna, 752 centiméter után már lassú apadás kezdődik majd.

Hidegfront érkezik majd.

Az elmúlt időszakban megint jó, szép és napos időben volt részünk a megelőző csapadékos időszak után. Az ősz most a legszebb formáját mutatja, és ez kedvez az árvíz elleni védekezésben is Európában. Ám a meteorológusok már elmondták azt is, hogy mikor számíthatunk változásra, mikor jöhet hidegfront, mikor érkezhet frontrendszer,

amely megváltoztatja a nyugodt időjárást.

Ám a hétvége még gyönyörű lesz.

A reggelek ennek ellenére hűvösek lesznek, ám a délutánokra már felmelegedik az idő, így pedig napos és száraz időjárásban lesz majd részünk. Nagyon szép kirándulóidő ksözönt be tehát a hétvégére Magyarországon.

De keddtől várható a változás.

Az ATV meteorológiai jelentése arról számol be, hogy gyenge hidegfront érkezik hazánkba majd keddre, de jelentős lehűlés nem várható majd. A HungaroMet időjárás-jelentésében pedig azt hallhatjuk, hogy egészenk eddig marad a nyugodt idő, ez után pedig hullámzó frontrendszer érkezik majd csapadékkal és nagy hőmérséklet-különbséggel, utóbbi hazánk nyugati és délkeleti része között.

Ez a frontrendszer majd elvonul, de várhatóan csütörtök-péntek magasságában egy újabb hullámzó frontrendszer érkezik majd.

Hány fokra számíthatunk majd szombaton?

A videós előrejelzésében azt is megnézhetitek térképre vetítve, hogy szombaton az ország egyes részein hány fok várható majd: