promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Nincs hátra sok idő, olyan változás jön az időjárásban, amire sokan felkapják a fejüket - részletes időjárás-előrejelzés

Nincs hátra sok idő, olyan változás jön az időjárásban, amire sokan felkapják a fejüket - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

Az időjárásban újabb fordulat érkezik, de már látjuk a végét is.

Eső és széllökések.

Az elmúlt napokban csapadékból nem volt hiány, nagyon sok helyen esett az eső az országban. És ez a trend folytatódik is majd, ám már látjuk azt is, hogy mikor jön egy újabb fordulat az időjárásban. A HungaroMet figyelmeztető előrejelzéseket gyűjtő oldalán most arról írnak, hogy vasárnap reggel a Dunántúlon a legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t is.

De akár jóval magasabb is lehet ez a szám, hiszen több, kisebb országrészre 90-110 km/h-s széllökések is jöhetnek vasárnap reggel. A Soproni-hegységet, a Kőszegi-hegységet, a Bakonyt és a Balaton írták az előrejelzésben. És folytatódik ez a trend napközben is, hiszen a Dunántúlon továbbra is előfordulhatnak ezek a viharos széllökések. 

De ezeknek az esélye napközben folyamatosan csökken, vasárnap estére már csak kevés helyen várhatók.

Változás, fordulat.

A Dunántúl nyugati részében a reggeli órákat követően gyengülni kezd az eső, délkelet felől terjeszkedik az esőzés. Az északi tereületeken pedig dörgés és villámlás is követhet egy-egy intenzív záport.

A felettünk örvénylő ciklon még a jövő héten is meghatározza időjárásunkat, többfelé lehet majd csapadék Magyarországon, ám keddtől egyre szárazabb és enyhébb léghullámok érkeznek majd hazánk fölé. A csúcshőmérséklet már 20-25 között alakul.

A HungaroMet videós előrejelzéséből tudtok tájékozódni az időjárás alakulásáról, azt is megnézhetitek, hogy jövő hét elején mely országrészekben lehet a legmelegebb majd: