promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Beköszönt a hűvös ősz Magyarországra, berobban egy hidegfront

Beköszönt a hűvös ősz Magyarországra, berobban egy hidegfront

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

Megjött az ősz, és vele megjött a változás is ezen a héten.

Mit láthatunk a HungaroMet előrejelzésein?

Hűvösödik.

Szerdára gyenge csapadik fordulhat elő Magyarországon, egyelőre tehát kis pihentő tart majd a légkör (sok napsütés is várható ezen a napon majd, az ország nagy részén száraz és meleg idő várható), de csak átmeneti jelleggel, hiszen hidegfront érkezik, és egy mediterrán ciklon kószál majd felettünk majd napokig. Ennek pedig bizony lesznek következményei az időjárásra nézve.

De szerdán a maximumok még 21 és 27 fok alakulnak majd hazánk területén.

Markáns lehűlés jön.

Csütörtökön érkezik hullámzó hidegfront nyugat felől, ennek pedig a déli ágán mediterrán ciklon fejlődik majd. Ez lesz majd időjárásunk fő meghatározója az elkövetkező napokban. Meghozza az igazi borongós és hűvös őszi időt egyúttal.

A HungaroMet meteorológusai arról beszélnek a videós előrejelzésben, hogy az előrejelzés bizonytalanabb a mediterrán ciklon érkezése miatt, ugyanis a pályájában bekövetkező kis módosulás is nagy változásokat tud okozni, főleg a lokális csapadékmennyiség meghatározásában. Az előrejelzésében láthatjátok térképre vetítve azt is, hogy az ország egyes részein mennyi esély van nagyobb mennyiségű csapadékra, így mindenképpen érdemes belenézni a videóba, amelyben már a hétvégét illetően is tájékozódhattok tehát.

Nagy területen van esély kiadós mennyiségre tehát az elkövetkező napokban, miközben borult időre van kilátás hazánkban. A hőmérséklet pedig nyugat felől esik vissza egyre jelentősebben, ezt is láthatjátok majd térképre vetítve a videón, hogy pontosan milyen értékekre lehet majd számítani az ország egyes részein, milyen lehűlés jöhet ezekben a napokban a hét második felében.