promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
10 vármegye már sárgán villog, jön a csapadék - részletes időjárás-előrejelzés

10 vármegye már sárgán villog, jön a csapadék - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Gyökeres változás állhat be hazánk időjárásába.

Nagy változás az időjárásban.

Az elmúlt időszakban bizony nagyon kevés csapadék volt Magyarországon, épp ezért mindenki nagyon várta már, hogy mikor jön nagyobb változás majd hazánk időjárásában. Úgy tűnik most a jelenlegi előrejelzésekből, hogy ez a változás már úton van, sekély ciklon hozhatja el a csapadékos időt, amely véget vethet a hőségnek is. Itt a péntek, és a meteorológusok arról beszélnek, hogy pénteken az ország nagy részén már felhők is lehetnek felettünk.

Ám azt is mondták, hogy közel sem akkora területen majd, mint a jövő hét elején.

Itt a hőség vége.

A szakemebrek elmondták, hogy jönnek majd a nedvesesbb léghullámok, de a hétvége még nagyrészt nyugodt lesz, és a markáns változás majd cak a jövő hét elején érkezik meg. Megmutatták a térképen is a szakemberek, hogy mi hozhatja el a változást. Ennek a gyökeres változásnak az oka az, hogy a tülünk nyugatra örvénylő ciklon előoldalán nedvesebb levegő érkezik majd.

Ezek a ciklonális hatások a jövő hét elején erősödnek majd fel jobban.

A mai nap folyamán hazánk nyugati és délnyugati táján fordulhat elő majd csapadék a nap folyamán. A HungaroMet videós előrejelzésében térképen is megmutatták, hogy hol a legnagyobb az esélye a csapadéknak a mai nap folyamán, a figyelmeztető előrejelzés 10 vármegyét említ, mint potenciális forrást, ahol lehet eső Magyarországon.

Melyik ez a 10 vármegye?

Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala

Érdemes tehát tájékozódni, hogy milyen idő következik ezek után, hiszen szépen lassan vége lesz a hőségnek, a HungaroMet térképéről tudtok tájékozódni, hogy ez mit jelent a számok nyelvén is: