promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kezdődhet a lehűlés, ezen a napon már Magyarországon tapasztalhatunk némi lehűlést majd a legújabb előrejelzések szerint

Kezdődhet a lehűlés, ezen a napon már Magyarországon tapasztalhatunk némi lehűlést majd a legújabb előrejelzések szerint

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

Ezen a napon már változás jöhet az időjárásban hazánkban.

Az elmúlt időszakban nagyon meleg volt Magyarországon, csapadékra, így záporokra és zivatarokra csak nagyon ritkán került sor hazánkban. Súlyos aszály uralkodik, miközben úgy tűnik, hogy rövid időn belül nem számíthatunk változásra, ám a meteorológusok msot vázolták, hogy mikor kerülhet sor kisebb változásra hazánkban, mikor lehet változás a hőmérsékletben, mikor jöhet némi lehűlés majd.

Rekordmeleg a meteorológiai ősz első hetében.

Közben az Időképen arról is lehet olvasni, hogy az elkövetkező időszakban sorra dőlhetnek a melegrekordok. Tehát a szpetmberi nyár bizony melegrekordokat tartogathat számunkra az előttünk álló időszakban. Kedden és szerdán fokozódhat is ez a meleg az időjárás-előrejelzések, időjárás-jelentések szerint.

Már hétfőn veszélybe kerülhet az a melegrekord, amelyet közel tíz évvel ezelőtt mértek Magyarországon. Ekkor, 2015-ben Tuzsérban mértek 36 fokot.

De jöhet az enyhülés, a lehűlés is.

Csökkenő maximumok.

Az Időkép arra a kérdésre, hogy mikor lesz vége ennek, azt a választ adja, hogy pénteken már megszakadhat a rekordok sora, és hétvégétől talán már elkezdődik egy lassú visszaesés a nappali hőmérsékletekben.

A HungaroMet időjárás-előrejelzésében is arról hallhatunk, hogy kevés változás lehet, ám legfeljebb a jövő hét végefelé lehet némi lehűlés majd Magyarországon. Ez pedig annak köszönhető, hogy északkelet felől kissé hűvösebb levegő érkezhet majd hazánk fölé, ezért a maximum hőmérsékletek majd nem 32 és 36 között, hanem 30 és 34 fok között alakulhatnak majd.

Íme a HungaroMet részletes előrjelzése, amelyben kitekintenek már a jövő hét egészére is: