promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Most jött a meteorológusok riasztása: ebben az 5 vármegyében zivatarveszély van érvényben

Most jött a meteorológusok riasztása: ebben az 5 vármegyében zivatarveszély van érvényben

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Hajnalban adták ki a riasztást.

A következő napok időjárás nem sok izgalmat tartogat, a szerdai nap után ismét szárazra fordul az idő, és mindenhol egyre melegebb lesz. Hogy mikor érhet véget a nyári forróság, azt nem lehet tudni, de a meteorológusok már kiadtak egy olyan előrejelzést, amiben közölték, hogy mikor törhet be az igazi ősz.

Szerdán, a hajnali órákban jött a meteorológusok figyelmeztetése, amiben 5 vármegyét jelöltek meg citromsárga jelzéssel zivatarveszély miatt. Napközben ugyanis a Dunántúl délnyugati felében, illetve kis eséllyel a délkeleti határ mentén alakulhat ki néhány zivatar a délutáni órákban viharos (ált. 60-75 km/h) szél kíséretében.

Az országos időjárás-előrejelzés szerint ezen a napon napos idő várható általában kevés felhővel. A Dunántúl nyugati, délnyugati részein képződhet több gomolyfelhő, amelyekből arrafelé előfordulhat zápor, zivatar, valamint esetleg a délkeleti határvidékre is besodródhat egy-egy zápor, zivatar. Az északkeleti szél elsősorban az Alföld keleti felén élénkül meg, emellett zivatarok környezetében lehetnek átmenetileg erős vagy viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.