promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Négy vármegye figyelmeztetést kapott, frissítő csapadék jöhet - részletes időjárás-előrejelzés

Négy vármegye figyelmeztetést kapott, frissítő csapadék jöhet - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Ilyen időre lehet kilátás Magyarországon.

Az elmúlt időszakban csak nagyon kevés helyen, és nagyon kevés alkalommal lehetett részünk csapadékban, záporok és zivatarok csak ritkán csaptak le az ország egyes részeire, így pedig nem csoda, hogy mindenki a fordulatot várja, azt, hogy mikor jön egy huzamosabb ideig csapadékos időszak, amikor több helyen is esnifog majd az eső. A HungaroMet figyelmeztető előrejelzéseket gyűjtő oldalán azt lehet látni, hogy jelenleg négy vármegyét színeztek el citromsárgára, ezekben a vármegyékben fordulhatnak elő szerdán zivatarok a jelenlegi előrejelzések szerint.

A meteorológusok most arról írnak, hogy szerdától ismét szárazabb léghullámok jönnek majd Magyarország fölé, és ennek köszönhetően majd a hét második felére jelentősen csökken az esélye annak, hogy az ország egyes részein kialakuljanak majd záporok és zivatarok.

Arról is beszélnek a szakemberek, hogy éjszaka még jöhetnek záporok és zivatarok, szerdán pedig elsősorban a nyugati és délnyugati megyékben fordulhat majd elő csapadék. Négy vármegye kapott tehát figyelmeztetést erre vonatkozóan.

Vas vármegye, Zala vármegye, somogy vármegye és Baranya vármegye

És hogy pontosan milyen időre van kilátás szerdán, az ország egyes részein milyen hőmérsékleti értékeket mérhetünk majd a hajnal, illetve a nap folyamán? A HungaroMet videós előrjelzéséből részletesen is tájékozhattok arról, hogy mit várhattok majd a ti lakóhelyeteken, milyen értékeket tartogat az időjárás arra az országrészre vonatkozóan.

Íme a videó: