promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Zivatarok és felhőszakadás viharos széllel, a kánikula viszont velünk marad

Zivatarok és felhőszakadás viharos széllel, a kánikula viszont velünk marad

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Többfelé van esély csapadákra, de a hőség nem fog enyhülni.

Hétfőn éjszaka és kedden is van esély arra, hogy záporok és zivatarok alakuljanak ki; néhol még felhőszakadásra is van esély, de a kánikula velünk marad, és még a hétvégére beígért hidegfront sem fog enyhíteni a hőségen. Ez azt jelenti, hogy még szeptember elején biztos nyárias napjaink lesznek, de az időjárás mindig változóban van, ezért a meteorológusok sem biztosak benne, hogy a jelenlegi forgatókönyvek szerint alakul a hétvége.

A kedd éjfélig érvényben lévő riasztás szerint éjszaka a Dunántúlon fordulhatnak elő zivatarok. Holnap főként a délutáni, kora esti órákban alakulhatnak ki zivatarok, erre legkisebb esély a Dunántúl nyugati felén van. A zivatarokat átmenetileg viharos széllökés (~60-70 km/h), kis méretű jég (< 2 cm) és lokálisan intenzív csapadék (~10-20 mm) kísérheti. A Dunántúl nyugat részein egy-egy helyen nem kizárt felhőszakadás (< 25 mm).

Az országos időjárás-előrejelzés szerint kedden a fátyolfelhőzet, illetve az erőteljessé váló gomolyfelhő-képződés mellett legalább többórás napsütés várható. Az éjszakai csapadékgócok reggel lecsengenek, majd főként a késő délutáni, kora esti órákban - legkisebb eséllyel nyugaton - kialakulnak záporok, zivatarok. Az északias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében is megerősödhet a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között alakul.