promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Frissítő csapadék robog felénk, 6 vármegye figyelmeztetést kapott - részletes időjárás-előrejelzés

Frissítő csapadék robog felénk, 6 vármegye figyelmeztetést kapott - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Figyelmeztetés érkezett az időjárással kapcsolatban.

Az elmúlt időszakban bizony kevés csapadék esett Magyarországon, így mindenki arra kíváncsi, hogy vajon mikor törik meg a trend, mikor áll be fordulat az időjárásban, mikor érkezik több zápor és zivatar hazánk területére. Ám úgy tűnik, hogy most jön egy kisebb változás az időjárásban, hiszen a meteorológusok azt mondják, hogy egy anticiklon peremén fog elhelyezkedni hazánk,

így pedig időnként nedvesebb léghullámok érkeznek majd Magyarország fölé.

Növekvő csapadékhajlam.

Kedden ezért növekszik majd meg a csapadékhajlam, ám arról is szólnak a meteorológusok, hogy csak szórványosan számíthatunk majd hazánk területén csapadékra. Szórványosan alakulhatnak majd csak ki záporok és zivatarok, amelyek lokálisan enyhíthetik majd a szárazságot. A meteorológusok azt mondják, hogy nagyrészt jövő héten is folytatódik majd a napos és száraz idő.

Hétfőn is előfordulhatnak záporok és zivatarok az ország középső részén, a HungaroMet figyelmeztető előrejelzésében hat vármegyét jelöltek meg citromsárgán, itt alakulhatnak ki záporok és zivatarok a hétfői nap folyamán. Mint írják az oldalon, ezeken a helyeken zivatar alakulhat ki, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Ez a hat vármegye:

Pest vármegye, Fejér vármegye, Komárom-Esztergom vármegye, Baranya vármegye, Somogy vármegye, Tolna vármegye

A HungaroMet videós és térképes előrejelzésben pedig láthatjátok azt is, hogy mit tartogat számunkra a jövő hét vége felé érkező hidegfront: