promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megjött amire vártunk, estére már a legvékonyabb kabátunkat is fel kell vennünk, több figyelmeztetést is kiadtak a meteorológusok - részletes időjárás jelentés

Megjött amire vártunk, estére már a legvékonyabb kabátunkat is fel kell vennünk, több figyelmeztetést is kiadtak a meteorológusok - részletes időjárás jelentés

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Napközben azért még biztosan nem lesz rá szükség.

A mai pénteki napin, július 20-án délután Magyarország területén változóan felhős idő várható. A hőmérséklet 21-34°C között alakul, a Dunántúl északnyugati részén hűvösebb, míg délkeleten a legmelegebb. Az ország nyugati felén zivatar miatt, míg keleten magas középhőmérséklet miatt adtak ki figyelmeztetést a meteorológusok. A délutáni órákban elsősorban a Dunántúl délnyugati részén fordulhatnak elő zivatarok, melyeket erős széllökések (50-70 km/h), felhőszakadás (>30 mm) és jégeső (1-2 cm) kísérhet. A felhős idő szórványos záporokat, zivatarokat hozhat magával.

Az esti órákban a hőmérséklet 18-25°C közötti értékeket mutat. Továbbra is felhős marad az ég, szórványosan esővel és zivatarokkal. Az est folyamán is előfordulhatnak zivatarok, különösen a déli és délnyugati határ közelében. Ezeket a zivatarokat intenzív csapadék (15-25 mm) és szélerősödés kísérheti. A változékony időjárás miatt érdemes figyelemmel kísérni az aktuális riasztásokat és figyelmeztetéseket.

Holnap július 21-én, vasárnap reggel a hőmérséklet 15-22°C között alakul, délután pedig 29-35°C között. A nap folyamán több helyen alakulhatnak ki zivatarok, főleg a délutáni órákban. Az időjárás továbbra is változóan felhős lesz, záporokkal és zivatarokkal tarkítva. Magas középhőmérsékletre figyelmeztetnek, különösen a délkeleti országrészben, ahol 27°C fölötti középhőmérséklet várható. Az allergiások számára különösen figyelniük kell a magas pollenkoncentrációra, amely a száraz és meleg időjárás miatt fokozódhat.