promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Frissítő zivatar közeleg, 9 vármegyére már figyelmeztetés érkezett - részletes időjárás-előrejelzés

Frissítő zivatar közeleg, 9 vármegyére már figyelmeztetés érkezett - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Hoppá, ilyen időjárás közeleg.

Az elmúlt két hétben megszokhattuk már a nagy meleget, a nagyon meleget, hiszen már a 40 fok is megvolt, így pedig nagyon sokan arra kíváncsiak, hogy mikor érkezhet az ország területére hűsítő és frissítő csapadék, amely megtöri ezt a monoton meleget. Ha kis időre is, de legalább valamiféle változást eszközöl az időjárásban, amelyre mindenki felkapja a fejét.

A meteorológusok most arról beszéltek, hogy akár egy kisebb lehűlés is kilátásban van Magyarországon szombaton, méghozzá az ország nyugati részein van erre a lehetőség, eshetőség. Az ország többi részén marad a hőmérséklet tartósan 30 fok feletti maximumokkal.

Hol van esély frissítő zivatarokra?

Nos, kilenc vármegyére érkezett figyelmeztetés a HungaroMet figyelmeztető előrejelzéseket gyűjtő oldala szerint.

Itt zivatarokra számíthatunk, mint írják ezekre a területekre vonatkoztatva:

"Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!"

Melyik ez a kilenc vármegye?

Baranya vármegye, Somogy vármegye, Tolna vármegye, Zala vármegye, Vas vármegye, Veszprém vármegye, Győr-Moson-Sopron vármegye, Komárom-Esztergom vármegye, Fejér vármegye

A térképen pedig két vármegye áll vörösben jelenleg, Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun. Esetükben a napi középhőmérséklet 29 °C felett alakulhat.

Kíváncsiak vagytok, hogy pontosan mi vár ránk Magyarország egyes részein, hány fok lehet a csúcs? A HungaroMet térképes-videós előrejelzéséből már tájékozódhattok a hétvégére is: