promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Figyelem, úton van a felhőszakadás, hat vármegyére már jelezték - részletes időjárás-előrejelzés

Figyelem, úton van a felhőszakadás, hat vármegyére már jelezték - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Változatos időjárásra készülhetünk hazánk területén.

Változatos időjárás következik Magyarországon, érdemes figyelni azt, hogy mit mondanak a meteorológusok, és figyelni azt is, hogy mit jeleznek az előre kiadott időjárás jelentések, hiszen meglepetéseket okozhatnak az ország egyes részén élőknek.

Az elmúlt időszakban már megszokhattok, hogy a figyelmeztető időjárás-előrejelzések szinte a zegész országnak szólnak, hiszen valamit általában jeleznek mindegyik megyére. A HungaroMet legfrissebb figyelmeztető előrejelzésében most azt lehet leolvasni a térképről, hogy záporok és zivatarok kapcsán az egész országra jelez a térkép, minden vármegye citromsárgában áll.

Felhőszakadásra viszont már csak hat vármegyében jelez az előrejelzés.

Ebben a hat vármegyében intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Pest vármegye, Bács-Kiskun vármegye, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, Heves vármegye, Nógrád vármegye, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

Magas középhőmérséklet miatt pedig vörösben áll hét vármegye, ezeken a helyeken a jelenlegi előrejelzések szerint a napi középhőmérséklet 29 °C felett alakulhat.

Pest vármegye, Baranya vármegye, Bács-Kiskun vármegye, Békés vármegye, Csongrád-Csanád vármegye, Fejér vármegye, Tolna vármegye, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

Itt pedig megnézhetitek részletesen is, hogy pontosan milyen idő jön majd az ország egyes részeiben, térképre vetítve videóval: