promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
KFT-dalhoz hasonló lesz az időjárás, mutatjuk, hol várható szórványos zivatar - részletes időjárás előrejelzés

KFT-dalhoz hasonló lesz az időjárás, mutatjuk, hol várható szórványos zivatar - részletes időjárás előrejelzés

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Síeléshez nem túl ideális az idő, a Velencei-tó lassan halászlévé érik.

Ma, 2024. július 12-én Magyarországon a délutáni órákban szafari-szerű időjárásra számíthatunk. A déli órákban néhol, délután és kora este pedig elszórtan előfordulhatnak zivatarok, különösen az ország északkeleti harmadában. Az ilyen viharokhoz intenzív csapadék, kisebb jégeső és viharos szél társulhat. A hőmérséklet 32-41°C között alakul, így kifejezetten meleg idő várható. Estére sem csitulnak a zivatarok, néhol továbbra is lehet esőre számítani, viszont az ország nagy részén csillapodni fog a szél és hűvösebb lesz az idő.

A Balaton vize ma 27 fokos Siófoknál, ami ideális a strandolóknak és vízi sportok szerelmeseinek. A Velencei-tó Agárdnál ennél is melegebb, 29 fokos - termálfürdőkben ennél hidegebb vizű medencékkel is találkozhatunk.

Az előrejelzések szerint mindkét tónál strandidő várható, fátyolfelhőkkel és gomolyfelhő-képződéssel, de csapadékra nem kell számítani, csak néhol fordulhat elő egy-egy zápor vagy zivatar. A szél délutánra legyengül, de estefelé újra élénkülhet, főként a Balatonnál, ahol 25-35 km/h-s széllökések is előfordulhatnak​

Holnap, július 13-án a nap folyamán folytatódik a forróság, a nappali hőmérséklet 31-41°C között mozog. A déli óráktól kezdődően a Tiszántúl térségében, majd délután nyugat, délnyugat felől ismét kialakulhatnak zivatarok. Ezek a zivatarok helyenként hevesek is lehetnek, erős viharos széllel és nagyobb méretű jéggel. Az ország jelentős részén továbbra is magas lesz a középhőmérséklet, és a heves zivatarok miatt figyelmeztetést adtak ki. A zivatarokat követően enyhülést hozó csapadék is várható.

Az allergiások számára fontos információ, hogy a pollenkoncentráció továbbra is magas marad, különösen a parlagfű és a fűfélék pollenje miatt. Az UV-sugárzás szintje is magas lesz, ezért ajánlott a megfelelő védelem, például a naptej használata és a napvédő ruházat viselése. Az érzékenyebb bőrűek és az allergiások kerüljék a hosszabb ideig tartó szabadban tartózkodást a délutáni órákban, amikor a sugárzás a legerősebb​