promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Négy vármegye kivételével vörösben áll az egész ország, durvul az időjárás - részletes előrejelzés

Négy vármegye kivételével vörösben áll az egész ország, durvul az időjárás - részletes előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Ilyen időjárás vár ránk a nap folyamán.

Folytatódik tehát a nagyon meleg Magyarországon, ahogy már az előtte lévő napokban is láthattuk. Nem csoda tehát, hogy rengetegen függnek és csüngnek az időjárás-előrejelzéseken, hiszen mindent ez határoz meg. Ám záporokkal és zivatarokkal is számolni lehet az időjárás-előrejelzések szerint, ez pedig egy kis hűsítést is tartogat azok számára, akik most éppen erre vágynak.

A HungaroMet figyelmeztető-előrejelzéseket gyűjtő oldalán térképre vetítve lehet látni, hogy mi következik ezek után. Hol lehet számítani a nap folyamán csapadékra, hol fordulhatnak elő záporok és zivatarok hazánk területén? Nos, 13 vármegyénél lehet látni azt, hogy előfordulhatnak záporok és zivatarok:

Pest, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém

Közben a térképeken látszik a harmadfokú figyelmeztetés is, mint ahhoz mellékelve írják:

"A napi középhőmérséklet 29 °C felett alakulhat."

Négy vármegye kivételével vörösben áll a térkép tehát. Vas vármegye, Nógrád vármegye, Zala vármegye és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye nem áll vörösben a térképen. A HungaroMet videójából pedig az is kiderül, hogy az ország egyes részein hány fokokra lehet majd számítani a nap folyamán, így a lakóhelyetekre is meg tudjátok nézni, hogy mi következik majd.