promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen hőmérsékletre kell ma számítanunk ezekben az országrészekben, zivatarra figyelmeztetnek a meteorológusok - részletes időjárás előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Láttunk már jobb, de rosszabb időt is ilyenkor. 

Holnap, július 3-án, Magyarország területén változatos időjárásra lehet számítani. A reggeli órákban az ország nagy részén napos idő várható, de néhol, főként az északi és nyugati területeken, köd és párásság fordulhat elő. A hőmérséklet reggel 15-18 °C körül alakul, azonban Budapest környékén és a déli régiókban valamivel hűvösebb lesz, 14-16 °C között.

Napközben a napsütés dominál majd, bár délutánra egyre több felhő jelenhet meg az égen, különösen a Dunántúlon és az Északi-középhegységben. Ezeken a területeken záporok és zivatarok is kialakulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28-30 °C körül mozog majd az ország nagy részén, de a Tiszántúlon akár 32 °C-ot is elérheti.

A légmozgás mérsékelt lesz, de zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki zivatarveszély miatt Pest, Fejér, Veszprém és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékre​.

Este és éjszaka a záporok fokozatosan megszűnnek, a felhőzet felszakadozik, és csillagfényes égboltra számíthatunk. Az éjszakai hőmérséklet 15-18 °C közé esik vissza. Az allergiások számára az időjárás változékonysága nehézségeket okozhat, különösen azoknak, akik pollenallergiában szenvednek, mivel a záporok után a levegőben lévő pollenkoncentráció megemelkedhet.

Érdemes naponta többször orrspray-t használni és zárt ablakok mellett aludni, hogy csökkentsék az allergiás tüneteket. A következő napokra is hasonlóan változékony időjárás várható, így mindenképpen érdemes figyelemmel kísérni az előrejelzéseket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás