promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két régióra figyelmeztetést adtak ki, jégesőtől a verőfényes napsütésig minden lesz - részletes időjárás előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Próbára teszi az embert a hétvégi időjárás.

A mai szombati napon június 29-én, Magyarország időjárása változatos lesz az ország különböző területein. A reggeli órákban országszerte jellemzően napos időre lehet számítani, bár keleten és délen előfordulhatnak helyenként felhők. Az északi területeken a hőmérséklet 15-18°C között alakul, míg a déli régiókban enyhébb lesz a reggel, 18-20°C körüli hőmérséklettel.

Napközben az ország középső és nyugati részein napos, meleg idő várható, a hőmérséklet 28-32°C között mozog. Az északi és keleti megyékben előfordulhatnak gomolyfelhők, amelyekből záporok, zivatarok alakulhatnak ki, különösen a kora délutáni órákban. Ezek a zivatarok lokálisan erősek lehetnek, intenzív csapadékkal és néhol jégesővel. A szél időnként megélénkülhet, különösen a zivatarok környezetében.

Este és éjszaka az időjárás nyugodtabb lesz. A zivatarok fokozatosan elvonulnak kelet felé, az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős idő lesz. A hőmérséklet jelentősen visszaesik, 18-22°C közötti minimumokra lehet számítani. Az ország déli és középső részein marad a csendes, nyugodt idő, míg az északi és keleti megyékben továbbra is előfordulhatnak felhős területek, de számottevő csapadék nem várható.

Figyelmeztetésként érdemes megemlíteni, hogy több megyére is narancssárga riasztást adtak ki heves zivatarok miatt, különösen az északi és keleti régiókban. Az allergiások számára fontos, hogy a pollen koncentrációja közepes lesz, így érdemes zárt ablakokkal aludni és napközben kerülni a szabadban tartózkodást a kritikus időszakokban​ 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás