promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Tripla figyelmeztetés 8 vármegyére is, igazán kemény lesz az időjárás - részletes időjárás-előrejelzés

Tripla figyelmeztetés 8 vármegyére is, igazán kemény lesz az időjárás - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Változás jön, és sok vármegyét érint ez a változás az időjárásban.

Az elmúlt időszakban elsősorban azzal voltak tele az időjárás-jelentések és az időjárás-előrejelzések, hogy bizony kánikula és hőség következik majd sok helyen Magyarországon, nagyon sokszor tapasztalhattuk azt, hogy bizony jócskán 30 fok fölé csúszott a csúcshőmérséklet. Berobbant a nyár, és nem hagyott több helyet már a tavasznak.

Ám most fordulat következik, hidegfront érkezik, és alaposan megváltozik a körülöttünk lévő világ az időjárás frontján.

De mégis mi következik?

Már éjszaka érkezik a hidegfront, és ennek hatására már éjjel is jöhet csapadék elszórtan, ám napközben már több helyen okozhat záport és zivatart már. A meteorológusok pedig arra is felhívják a figyelmünket, hogy bizony szombaton heves zivatarok kialakulására is nagy esély van. A HungaroMet oldalán pedig azt is olvasni lehet, hogy hűvösebb léghullámok érkeznek majd, és így mérséklődik majd a kánikula is.

Sok vármegyére érkezett figyelmeztető előrejelzés, több vármegyére pedig rögtön három figyelmeztetést is láthatunk a HungaroMet oldalán.

Ilyen Pest vármegye, amely felhőszakadás, zivatar és magas középhőmérséklet miatt kapott figyelmeztető előrejelzést, Bács-Kiskun és Békés vármegyék esetében is ez a helyzet. Utóbbi harmadfokú figyelmeztetést kapott. Mint írják a HungaroMet oldalán, a napi középhőmérséklet 29 °C felett alakulhat.

Tripla figyelmeztetés érkezett Csanád-Csongrád vármegyére, Hajdú-Biharra, Hevesre, Jász-Nagykun-Szolnokra, valamint Szabolcs-Szatmár-Beregre is.

A holnapi időjárásról bővebben tájékozódhattok a HungaroMet videós előrejelzéséből is: