promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Átlagfeletti kánikula jön, magasfokú riasztást adtak ki több vármegyére is
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült, pontosan mikor ér el minket a rekordmagas hőség.

Egy magassági gerinc húzódik majd hazánk fölé, ez okozza majd azt az erőteljes melegedést és UV-sugárzást, amit a következő napokban érzékelni fogunk. Ugyan a hétfői napon még elvétve előfordulhat egy-egy kisebb zápor a Dunántúlon, de a meteorológusok szerint inkább arra van több esély, hogy már egyáltalán nem fog esni az eső, helyette berobban az igazi nyár, átlagfeletti kánikula szállja meg térségünket.

116 éves rekord dőlhet meg, ugyanis az ilyenkor megszokott napi hőmérséklet 26-27 fok, viszont lehetnek olyan helyek az országban, ahol ezt akár 10 fokkal is meghaladhatja a napi csúcs; erre egyébként egészen péntekig kell számítani, ugyanis hétvégén némileg visszaesik a hőmérséklet, veszít erejéből a hőség, addig azonban érdemes figyelni az OMSZ veszélyjelzéseit, mert már most magasfokozatú riasztást adtak ki több vármegyére is.

Csütörtökön már az ország déli részét narancssárgára színezték be a magas középhőmérséklet miatt, míg hazánk középső részei citromsárgában pompáznak: ez azt jelenti, hogy míg a középen található vármegyékben 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet, Dél-Magyarországon ez az érték már 27 fok feletti lehet.

De lássuk, mivel indul a hét: hétfőn napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhővel, ezek egy része elsősorban a Dunántúlon magasabbra törhet, de arrafelé is inkább csak elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. Jobbára gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, legfeljebb zivatarok környezetében lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Késő estére többnyire 18 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás