promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Perzselő lesz, 3 vármegyére már narancssárga figyelmeztetés érkezett - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen idő érkezik majd Magyarországra az elkövetkező napokban.​

Az elmúlt hetekben nagyon változatosan alakult az időjárás, így nagyon sokszor volt részünk zivatarokban és záporokban is, miközben azért napsütésből is jócskán kijutott hazánkban a különböző területeken. Már egyre kevesebb helyen érkezhetnek záporok és zivatarok, most a meteorológusoktól azt hallhatjuk, hogy hőség és kánikula.

A HungaroMet is azt a címet adta az időjárás-előrejelzésének, hogy perzselő.

A következő napokban tehát beköszönt majd a kánikula, egyre perzselőbb lesz majd a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz majd. Csapadék pedig nem várható majd az elkövetkező napokban. A HungaroMet figyelmeztető előrejelzéseit böngészve azt vehetjük észre, hogy a figyelmeztető-előrejelzéseket eddig uraló záporokat és zivatarokat váltotta a magas középhőmérsékletre való figyelmeztetés. A napi középhőmérséklet kedden ezekben a vármegyékben 25 Celsius-fok felett alakulhat majd:

Baranya vármegye, Bács-Kiskun vármegye, Békés vármegye, Csongrád-Csanád vármegye, Somogy vármegye, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye, Tolna vármegye

Szerdára pedig a HungaroMet-en a figyelmeztető előrejelzéseknél azt lehet látni, hogy három vármegyénél narancssárga jel van feltüntetve a térképen, Bács-Kiskun vármegye, Békés vármegye és Csanád-Csongrád vármegye esetén láthatjuk ezeket a jeleket. Ez pedig azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet 27 °C felett alakulhat.

Hogy pontosan mi vár ránk majd az országban? A HungaroMet térképes előrejelzésén láthatjátok Magyarország térképére vetítve is a fejleményeket, az lőrejelzéseket:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás