promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két vármegyére adtak ki figyelmeztetést, nyaklevesként csattanhat az ott lakókon a szakadó zápor - részletes időjárás előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ország többi részében napos és meleg idő várható.

Ma délután Magyarország nagy részén változóan felhős időre számíthatunk, az egri és a miskolci járásra is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A hőmérséklet 25-30°C között alakul. Az ország középső és keleti részén több napsütés várható, míg nyugaton és északon a felhőzet időnként megnövekszik, de csapadék csak elszórtan fordulhat elő.

Az esti órákban a felhőzet tovább növekszik, különösen az ország nyugati részén, ahol szórványosan záporok és zivatarok alakulhatnak ki. A hőmérséklet estére 18-23°C közé csökken. A szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok idején átmenetileg meg is erősödhet.

Holnap napközben az ország nagy részén napos, meleg időre lehet számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 27-31°C között alakul. A nyugati megyékben azonban változó felhőzet lesz jellemző, és délután helyenként záporok, zivatarok kialakulására is számítani lehet. A szél mérsékelt marad, de zivatarok környezetében erős lökések is előfordulhatnak.

Az esti órákra a hőmérséklet 19-24°C közé csökken, de a nyugati és északi területeken ismét megnövekedhet a felhőzet, és további záporokra, zivatarokra lehet számítani. Az éjszaka folyamán a keleti megyékben marad a tiszta idő.

Allergiahelyzet:

A következő napokban a pollenkoncentráció magas lesz. A pázsitfűfélék, a csalánfélék, valamint a lórom virágpora is jelentős mennyiségben lehet jelen a levegőben, ami különösen az allergiásokat érintheti. Az esős időszakok átmenetileg enyhíthetik a pollenszintet, de az esőzések után a gombaspórák koncentrációja növekedhet.

Az allergiásoknak érdemes elkerülni a hosszabb szabadtéri tevékenységeket a csúcspollenszint idején, különösen a délutáni és kora esti órákban. Ajánlott továbbá a napi ruhacserét és a gyakori hajmosást is beiktatni, hogy minimalizálják a pollen hatását.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás