promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiadták a riasztást: jégdara és intenzív csapadék hullhat 4 vármegyében is
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

4 vármegyére adtak ki riasztást a meteorológusok.

A hidegfront végre elhozta a csapadékot, ugyanakkor jelentős lehűlést is okozott, ami egy darabig biztos velünk fog maradni. A nappali csúcsok most jó, ha a 20 fokot el fogják érni, egyébként átlagosan 14-15 fok körüli értékekre számíthatunk, ugyanakkor a hajnali fagyok is visszatérnek - elsősorban a hidegre hajlamos területeken.

A meteorológusok még szerdára és csütörtökre is riasztást adtak ki záporok, zivatarok miatt.

Szerdán a déli óráktól a nyugati határszélen, illetve késő délután főként a Duna vonalától keletre egy-egy intenzívebb záporban akár az ég is megdörrenhet. A kialakuló záporokat, zivatarokat többfelé jégdara, intenzív csapadék és szélerősödés kísérheti. Az alábbi térképen láthatjátok, mely területek érintettek.

(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint a hét közepén a felhőzet hazánk délkeleti, keleti részén is szakadozik, arrafelé rövidebb, másutt hosszabb időre is kisüthet a nap. Elsősorban a Salgótarján-Szeged vonal szélesebb sávjában, valamint a Dunántúl nyugati és északi tájain alakulhatnak ki a déli óráktól záporok, jégdara záporok, amelyeket villámlás, dörgés is kísérhet. A hegyekben hózápor is lehet.

Az északi, északnyugati szelet az ország nyugati felén élénk, néhol erős lökések kísérik. Emellett záporok, zivatarok környezetében is lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul. Késő estére 6 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás