promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csapadék robog felénk, markáns változás közeleg az időjárásban
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eső tart felénk, de van egy rossz híre a meteorológusoknak.

Hogy az Alföldön mennyire várják már a csapadékot, azt az Országos Meteorológiai Szolgálat egy Mr. Bean-es képpel illusztrálta a legfrissebb időjárás-előrejelzésben. A mostani hidegfront ugyan nem hozott magával csapadékot, de a jövő héten biztos, hogy lesz némi eső. A kérdés csupán az - és ez a meteorológusok rossz híre -, hogy nem tudni pontosan, mikor és milyen mennyiségben. Ugyanis jelentős a bizonytalanság a jövő héten érkező markáns változással kapcsolatban.

Az biztos, hogy egy újabb hidegfront fogja majd megtörni a következő napok nyárias időjárását, a kifejezetten meleg vasárnap és hétfő után jöhet a fordulat, amikor jó néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, és jön a csapadék.

Addig viszont még sok minden történik majd az időjárásban: ahogy elvonul felőlünk a jelenlegi hidegfront, megnyugszik a légkör, egyre inkább veszít erejéből a szél, majd újra meleg, száraz, nyárias napok jönnek, hétvégén pedig már ismét 30 fok közel csúcsok várhatók.

Ami a következő 24 óra időjárás-előrejelzését illeti: szerda éjszaka nagyrészt fátyolfelhős lesz az ég, de főleg a Dunántúlon, valamint a főváros és a Dunakanyar térségében alacsonyszintű felhőzet is képződhet. Csapadék nem várható. Az északias szelet élénk, főleg az északkeleti tájakon és a Dunántúlon néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Csütörtökön a felhős tájakon is szakadozik a felhőzet, a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Estére nagyrészt kiderül az ég. Csapadék nem lesz. Az északias szelet többnyire élénk széllökések kísérik, majd az északkeleti tájak kivételével estére mérséklődik a légmozgás. Délutánra 20 és 26 fok közé melegszik fel a levegő.

A folytatással kapcsolatban pedig az OMSZ időjárás-jelentéséből informálódhattok:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás