promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hajnalban jött a meteorológusok riasztása: elkerülhetetlenül száguld felénk, itt fog először lecsapni
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok kiadták a riasztást, most már biztosan elér minket.

Kedden még folytatódik az átlagnál jóval melegebb idő: a déli, délkeleti országrészben ismét 30 fok közeli nappali csúcsokkal kell számolni, és fátyolfelhőkkel lesz tele az égbolt. Ugyanakkor északnyugaton megélénkül a szél, ami azt jelenti, hogy egyre közeledik a hidegfront, ami éjszaka fog elérni minket.

Ez egy gyengülő hidegfront lesz, tehát a keleti országrészben nem fogjuk hatását érezni, ott továbbra is meleg marad az idő, de a nyugati, északnyugati országrészben megbolondul az időjárás, jön a lehűlés, megerősödik a szél, és viharos széllökésekre is számítani kell. Csapadék viszont egyáltalán nem lesz, tehát az öntözést nem hanyagolhatjuk el szerdán sem.

A szerdára kiadott riasztási térképen jól látszik, hogy mely 3 vármegyére adtak ki elsőfokú riasztást a viharos széllökések miatt, amik akár a 70 km/h-t is túlléphetik.

(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint kedden változó vastagságú fátyolfelhőzet lesz fölöttünk, amely időszakosan szűrheti a napsütést. Csapadék nem lesz. Többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél, amelyet az Észak-Dunántúlon már nagyobb területen is kísérhetnek erős lökések. A csúcshőmérséklet 24 és 30 fok között alakul. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán aztán jobbára fátyolfelhős, napos idő valószínű, de gomolyfelhők is képződnek, illetve érkezhetnek nyugat felől. Inkább csak az Északnyugat-Dunántúl lehet átmenetileg felhősebb. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon sokfelé megerősödik, sőt ott viharos széllökések is lesznek. Délután a Dunántúlon 15 és 20, a Dunától keletre 21 és 28 fok között alakul a hőmérséklet.

Ami a folytatást illeti, a szerdai hidegfront után azonnal visszatér a meleg időjárás, és egészen a jövő hét elejéig nem lesz sem lehűlés, sem csapadék. Jövő héten viszont jó pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, Sopronban például lesz olyan nap, amikor csak 11 fok lesz nappal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás