promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Berobban a hidegfront Magyarországra, ezen a napon visszaesik a hőmérséklet - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időre lehet majd számítani Magyarországon az előttünk álló néhány napban.

Az elmúlt időszakban mintha egy kis nyár köszöntött volna ránk, 20 fok felett alakult nagyon sokszor a hőmérséklet, és a meteorológusok már arról beszéltek, hogy 30 fok közelében is lehetünk bizonyos országrészekben ezen a héten, előfordulhat tehát olyan idő, amikor 30 fok körül lehet a csúcshőmérséklet. Főleg az Alföld déli és délnyugati részén. A meteorológusok most arról beszéltek, hogy Európában sorra dőltek a maximum hőmérsékleti rekordok. Ám már közeledik a változás is.

Jelenleg kontinensünk időjárását a középső részeken egy magassági gerinc alakítja, ebben pedig szubtrópusi meleg levegő található. Ám már a térképen látni lehet a változást hozó hidegfrontot is. Ám a front érkeztéig fátyolfelhős idő várható majd hazánkban. Ez pedig igaz az éjszakai órákra is. Mérsékelt marad a légmozgás és egyelőre csapadékra sem kell majd számítani.

De mit jelent pontosan a változás, és mikor érkezik?

A változást jelentő hidegfront hazánk területét holnap éjszaka fogja majd elérni. Tehát pontosan, keddről szerdára virradó éjszaka. Megerősödik majd ezzel párhuzamosan az északnyugati szél is. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az országban, valahol 15 fok lesz a csúcs.

Addig azonban marad a nyugodt idő. De hogy mégis mit jelent ez a hőmérséklet nyelvén, milyen csúcshőmérsékletekre lehet majd számítani Magyarországon? A HungaroMet térképes-videós előrejelzésében térképre vetítve láthatjátok majd, hogy mi következik ezek után, mire lehet majd számítani hazánkban az időjárás frontján az elkövetkező napokban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás