promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most jött a figyelmeztetés: megállíthatatlanul száguld felénk, a meteorológusok közölték, mikor ér ide
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kettősfront száguld felénk, de a szaharai por is lesben áll.

A hét végéig több kettősfront is érinti hazánkat, de ezek nem fognak túlságosan nagy felfordulást okozni; némi nedvességet, csapadékot hoznak majd magukkal. Aztán vasárnaptól már anticiklonális hatások érvényesülnek, erős melegedés indul, a jövő hét elején száraz idő várható, de egy kis porszem is kerülhet a gépezetbe, ugyanis szaharai por érheti el hazánkat.

Szerdára nem adtak ki semmilyen riasztást a meteorológusok, de azt közölték, hogy szerdán a délutáni órákban a Zempléni-hegység térségében és a Nyírségben előfordulhat időnként viharos (60-70 km/h-s) széllökés. Ez a veszélyjelzés csütörtök éjfélig van érvényben.

Ami az ország időjárás-előrejelzést illeti: szerdán éjszaka többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főként a Dunántúlon és a középső tájakon átmenetileg kevesebb is lehet a felhő. Helyenként, főként az északi, északkeleti megyékben alakulhat ki kisebb eső, zápor. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Csütörtökön alapvetően változóan felhős idő valószínű többórás napsütéssel, és napközben csak helyenként lehet kisebb zápor. Kora estétől északnyugat felől azonban az ország északi felén fokozatosan beborul az ég, és késő estétől az északi megyékben akár több helyen is eleredhet az eső. A nyugati szél élénk, kevés helyen erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

A következő napok időjárásáról bővebben az OMSZ videójában informálódhattok:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás