promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Radikális változás az időjárásban: a meteorológusok sem hittek a szemüknek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Komoly fordulat az időjárásban, jelentős változás közeledik.

A hét elején még nem változik jóformán semmit az időjárás, hétfőn is a vasárnapihoz hasonló időre számíthatunk: a napsütés mellett képződő gomolyfelhőkből elszórtan alakulhatnak ki záporok, sőt akár zivatarok is. Kedden reggel még hideg lesz, több helyen akár fagypont alatti értékeket mérhetünk, aztán gyökeres változás következik, elindul egy komoly melegedés, aminek hatására nyárias húsvétra számíthatunk.

A meteorológusok sem hittek a szemüknek, mikor meglátták, milyen melegedés közeledik, és bizony nem túlzás azt mondani, hogy nyárias lesz az idei húsvét, mert jócskán 20 fok feletti hőmérsékletet mérhetünk majd, és egyelőre úgy tűnik, nem lesz csapadék a hétvégén.

Persze addig még fordulhat az időjárás. Egyelőre foglalkozzunk azzal, hogy hétfőre 6 vármegyére adtak ki riasztást: délután az ország északkeleti harmadán a záporok mellett néhol zivatarok is kialakulhatnak. Az intenzívebb gócokat átmeneti viharos (~60-70 km/h) széllökés, valamint jégdara is kísérheti.

(Fotó: OMSZ)

Ami az országos időjárás-előrejelzést illeti: hétfőn napos, gomolyfelhős idő várható, majd estére kiderül az ég. Elszórtan futó záporok előfordulhatnak, kevés helyen zivatar is lehet - erre nagyobb esély az ország északkeleti harmadán van. Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen élénk, helyenként erős lökések kísérik, intenzívebb csapadékgócok környezetében átmenetileg viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás