promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
3 vármegyét érint a figyelmeztetés, az időjárás meglepő fordulatot vesz - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre kell majd figyelni most a hétvégén hazánkban.

A tavasz már csillagászatilag is megérkezett közénk, az időjárás pedig tényleg tavaszias, bár már februártól hatalmasat változott korábban. Szép időnk van, és mindenki most azt nézi a hétvége előtt, hogy vajon velünk marad-e ez az időjárás vagy talán jön egy komolyabb változás majd?

Hidegfrontról már korábban is szó volt.

A hétvégén majd szombaton érkezik meg hazánk területére ez a hidegfront, és bizony csapadékkal jár Magyarországon a front érkezése. Sőt, a front mögött viharos széllökésekre is számítani lehet majd. Mint arról a meteorológusok is szólnak, kelet és délkelet felé csökken majd a csapadék esélye. Mai is elérte már hazánkat egy gyenge front, ám a holnap markáns elsz majd, így pedig látványosabb is. Ám kellő mennyiségű csapadékot ez sem hoz majd mindenfelé az országban.

Már a front előtt is várhatók már erős széllökések. A front mögött pedig ez fokozódik viharossá majd. Ám ez a hidegebb levegő majd nyugalomba jut a jövő hét elején, ezért pedig ismételten nő majd a fagyveszély, mint azt megjegyezték a meteorológusok is.

A HungaroMet térképén tudjátok megnézni térképre vetítve is, hogy a ti lakóhelyeteken pontosan mi várható, ott várható-e majd csapadék a hétvége folyamán. Közben a HungaroMet oldalán arról is olvasni lehet, hogy Győr-Moson-Sopron vármegyében villámlás, illetve esetenként jégeső is előfordulhat majd. Komárom-Esztergom vármegye, valamint Veszprém vármegye esetében pedig erős széllökések miatt olvasható figyelmeztető előrejelzés.

De, hogy pontosan milyen idő jöhet majd? A térképes előrejelzésből tájékozódhattok:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás