promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztetnek a meteorológusok: súlyos fagyveszélyt közöltek, térképen mutatjuk, hol lesz a leghidegebb
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Veszélyes fagyra figyelmeztetnek a meteorológusok, és a folytatásra sincs túl sok jó hír.

Jelenleg is egy hidegörvény alakítja hazánk időjárását, azonban ez a szerdai napon észak-keleti irányban elhagyja térségünket. Sajnos azonban nagyon rossz hírt közöltek a meteorológusok, ismét fagyveszélyre hívták fel a figyelmet, a szerda hajnali órákban lesz a legveszélyesebb a fagy mértéke.

Az OMSZ térképén mutatjuk, hol lesz a leghidegebb az országban - hozzá kell tenni, hogy a szélcsendes, magasabb pontokon ennél alacsonyabb értékeket is mérhetünk.

(Fotó: OMSZ)

Ami a folytatást illeti, a hidegörvény tovahaladtával jön az enyhülés, de ez nem fog sokáig tartani, vasárnap egy hidegfront rondít bele az időjárásba, ezáltal pár fokkal megint visszaesik a hőmérséklet és csapadékra is számítani kell. Egyelőre viszont úgy néz ki, hogy a húsvéti hosszú hétvégén száraz, eseménymentes, napos időnk lesz - de ennyire ne rohanjunk előre.

A következő 24 óra időjárását illetően kedden éjszaka a legtöbb helyen kiderül az ég, ugyanakkor elsősorban a Tiszántúlon maradhatnak felhős körzetek. Néhol párássá válhat a levegő. Csapadék nem lesz. Az északi szél tovább mérséklődik, gyengül. Éjszaka nagy területen várható fagy! Hajnalra általában 0 és -5 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála, de a hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb, a belvárosi, tóparti, valamint a felhősebb részeken magasabb értéket is mérhetünk.

Szerdán a sok napsütés mellett a keleti harmadban gomolyfelhő-képződésre, máshol fátyolfelhőzet-növekedésre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás